Ilmastoviestintä

Viestinnällä ja vuorovaikutuksella on keskeinen rooli ilmastonmuuksen sopeutumistoimia koskevan tietoisuuden lisäämisessä. Yleisen ilmastonmuutostietouden lisäksi kysyntää on yhä enemmän konkreettisista sopeutumisratkaisuista sekä alueellisesti, paikallisesti ja toimialoittain kohdennetulle tiedolle. Ilmastokriisi -hankkeessa toteutetaan ilmastoviestintää ja kehitetään ilmastoviestinnän sisältöjä ja menetelmiä.


Tälle sivulle on kerätty valtakunnallisia ilmastonmuutokseen sopeutumiseen liittyviä artikkeleja ja uutisia:

Lisää uutisia:

Kestävyysmurrokseen ja ympäristökriiseihin sopeutumiseen on löydettävä samanaikaisia ratkaisuja Helsingin yliopisto 13.10.2023
Suomessa riittää vielä vettä, mutta jokainen tippa on tärkeä Helsingin Sanomat 2.10.2023
Lapin lämpötila voi nousta yhden sukupolven aikana monella asteella: vaikutus luontoon ja elinkeinoihin merkittävä Yle 27.9.2023
Rankka sadekuuro Vieremän keskustassa – sadevesi valui Ponssen tuotantohalliin Yle 28.6.2023


Tapahtumat

Sulkavalla järjestettiin paikallislehtien ilmastouutisointia koskeva seminaari
Muutoksen paikka – Ilmasto, sopeutuminen ja paikallisjournalismi

EU:n ilmastopaketti sekä IPCC:n äskettäinen ilmastoraportti ovat kuumentaneet ilmastonmuutoksesta käytävää pohdintaa sekä globaalilla että kansallisella tasolla. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat kuitenkin aina paikallisia – mutta paikallislehdet ovat usein jättäytyneet keskustelussa taustalle.

Mitä ilmastonmuutos tarkoittaa paikallistasolla, esimerkiksi juuri Itä-Suomessa? Miten se tulee vaikuttamaan alueen maa- ja metsätalouteen sekä elinkeinoihin, ja millä tavoin paikallismedioiden olisi hyvä osallistua keskusteluun?

Lue lisää 4.9.2021 järjestetystä Muutoksen paikka -seminaarista täältä.
Tapahtuman striimitallenne löytyy osoitteesta: https://youtu.be/7HhmH8EbEsU